Her kommer nok en variant med Salmalaks. Denne gangen også med Juliennegrønnsaker, laget med mitt nyervervede juliennejern (som jeg nå ikke skjønner at jeg har klart meg uten). Lillebror falt pladask for denne varianten, spesielt grønnsakene forsvant i en fei. Til to store og en liten trenger du omtrent:

ca 500 gram Salmalaks eller annen god laks
Marinade av:
2 ss god olivenolje
1 lime, saft og skall
1 hvitløksbåt
kajennepepper
salt
Juliennegrønnsaker:
1 stor gulrot, i fine staver
1 fennikel, i fine staver
litt sitronsaft
sort, nykvernet pepper
Urtesaus:
1 sjalottløk, finhakket
ca 1 dl vann
1/3 fiskebuljongterning
1/2 boks creme fraiche (gjerne lett)
finhakket gressløk, fersk eller tørket
andre friske krydderurter, hvis du har
salt og hvit pepper
Nykokte poteter eller ris som tilbehør

Lag marinaden og hell den over laksen som du har lagt i et ildfast fat. La gjerne marinaden trekke inn i fisken i 30-60 minutter før du steker den, men det er ikke strengt nødvendig. Stek laksen ved ca 200 grader i 10-15 minutter, til fisken er ferdig.

Riv grønnsakene på et juliennejern eller skjær de opp i små staver. Fennikelen var ikke like samarbeidsvillig som gulroten, men jeg var fast bestemt på at dette skulle gå bra, og da gjorde det det! Wok grønnsakene raskt i en panne med godt smør. Ringle over litt sitronsaft og ha på litt nykvernet pepper rett før servering.

Stek sjalottløken i en liten gryte i litt smør, til den er blank og myk. Bland i de øvrige ingrediensene til urtesausen, med unntak av urtene. Gi det hele et oppkok. Tilsett krydderurtene rett før servering.

Serveres med ris eller potet etter eget ønske.

Enjoy!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. Jeg lager nye oppskrifter hver uke fra din fristende blogg.Kanskje jeg skal utfordre meg selv til å lage en hel ukemeny i løpet av februar og blogge om det.. 🙂

  2. Hei Trine, dette så godt ut! Som alltid hos deg. Takk for tips om juliennejern. Jeg har prøvd flere, men synes det er vanskelig å finne et som funker godt. Så nå prøver jeg på nytt! Hege

  3. Nå er denne også notert og jeg gleder meg veldig til å prøve.Vi elsker fisk og jeg kjente at det var utrolig herlig med en ny saus til.Takk!~monica~

  4. Er det ikkje genialt, det jernet? Eg elskar det! Og ungane et meir grønsaker når dei får det strimla i slike tymme strimlar, underleg nok.

  5. Hei,Spennende blogg og mange fristende oppskrifter!Jeg lurer på hvor du har kjøpt julienne jernet ditt?Marin

  6. Brekkevold; så morsomt å høre at du finner inspirasjon i noen av rettene mine. Hvis det blir til at du prøver deg på en ukemeny må du gi et lite vink… ;)Juliennejernet er forresten kjøpt på Kitch'n. Trine 😉

Leave a Reply to Astrid Cancel reply

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste