Vi var på hytta sist helg. Der er det foreløpig dårlig tilgang av vann på vinterstid, og det er derfor restriksjoner på bruk av vann til både kopper og kropper. Utfordringen på kjøkkenet er da å lage enkel og god mat som ikke generer så alt for mye oppvask eller bruk av vann generelt.Valget falt derfor på en alt-i-ett-gryte uten så alt for mye stæsj, for utvalget i skuffer og skap er heller ikke overveldende nå når hytta egentlig er stengt for vinteren.

Dette er en veldig praktisk måte å tilberede mat på, da du har poteter, grønnsaker, kjøtt og saus i en og samme gryte, og du bevarer i tillegg alle de gode smakene i råvarene i den gode sausen. Konseptet kan varieres etter smak og utvalg, men pass da på at du tilpasser steketiden til den enkelte ingrediens. I min gryte puttet jeg følgende:

3-4 kyllingfileter (delt i to)
6-7 poteter, i båter
ca 10 sjalottløk
1 kinesisk hvitløk, finhakket
1 stor paprika, i grove biter
ca 10 cherrytomater
1,5 dl kyllingkraft eller kyllingfond
1 dl hvitvin
1 sitron, i skiver
en neve sorte oliven
friske eller tørkede krydderurter (feks timian og rosmarin)

Legg potetbåter og løk i en liten langpanne. Ringle over litt olivenolje og ha på litt salt, pepper og rosmarin eller annet krydder og la det steke ved ca 225 grader i ca 20 minutter. Tilsett hvitløk, paprika, cherrytomater og stek i ytterligere 10 minutter. I mellomtiden deler du  kyllingfiletene i to og stek de raskt slik at de blir brune på begge sider. Krydre med salt, pepper og eventuelt litt timian. Legg kyllingstykkene oppå grønnsakene som nå skal være nesten ferdigstekte og fordel sitronskivene og oliven over. Tilsett kyllingkraft og vin og la retten stå i ca ytterligere 15 minutter, eller til kyllingen er gjennomstekt og grønnsakene er møre og fine.

Serveres gjerne med godt brød til, men det er ikke nødvendig, for her har du egentlig alt du trenger!

Vintips: Rosemount Road Shiraz-Grenache-Mataro

Enjoy!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. Leser du også Good Food? Jeg laget nylig en omtrent prikk lik rett etter inspirasjon fra det bladet. Mitt favorittmatblad! Det smakte i allefall kjempegodt. God helg. 🙂

  2. Lemonia, Nei, jeg leser ikke bladet Good food, men er av og til på nettsidene. Jeg leser en del andre matblader og ikke minst kokebøker, og denne retten er etter inspirasjon fra flere kilder over tid. Denne oppskriften kan jeg vel si er min egen, for jeg laget den på hytta langt fra internett og kokebøker. Så gøy at du også har laget omtrent tilsvarende rett tidligere. Det er jo ganske standard ingredienser og kombinasjoner da… Ha en fin helg! Trine 😉

  3. Mmm, det så deilig ut. Kanskje det blir en ny vri på kyllingen her neste gang 🙂 Ha ne god helg.Trude 🙂

  4. Hei. Jeg kom over bloggen din ved en tilfeldighet og må bare si at den er helt FANTASTISK. Jeg har aldri følt meg "hjemme" på kjøkkenet selv, men nå ble jeg virkelig inspirert!! :o)

  5. Hej TrineDet var dog en skøn blog, din madblog her. Må man også være med helt fra Danmark? :0) Her er jo mange gode opskrifter, så jeg kommer helt sikkert igen og kigger.Weekendhilsener fra Megan

  6. Nå har jeg kommet tilbake til denne oppskriften flere ganger for å lage den, så kan trygt si at den slo godt an! 🙂

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste