Jeg driver og eksperimenterer litt med couscous om dagen. Med basiscouscous i bunnen kan du variere i det uendelige. Denne kombinasjonen fant jeg inspirasjon til i kokeboken “Annabels kjøkken”. Den passet veldig godt med ovnsbakt torsk! Til 3-4 porsjoner trenger du omtrent:

Torsken

  • 3-4 stykker torskefilet
  • sitron
  • maldonsalt
  • pepper
  • 3-4 skiver bacon, sprøstekt

Couscous

  • 2,5 dl vann
  • 2,5 dl couscous
  • revet skall av 1/2-1 sitron
  • 1 ts salt
  • nykvernet pepper
  • ca 1 ss smør
  • 2,5 dl kokte kikerter
  • 1 ovnsbakt rød paprika, i biter
  • 2-3 ss sitronsaft
  • friske krydderurter, finstrimlet

Chermouladressing

  • 1 1/4 dl lettmajones
  • koriander, hakket
  • 2 fedd hvitløk, finhakket
  • 1 ss sitronsaft
  • ca 1/2 ts paprikapulver (smak til)
  • ca 1 ts malt spisskummen
  • kajennepepper


Legg torsken på et bakepapirkledt stekebrett. Drypp over noen dråper presset sitronsaft, ha på flaksalt og pepper. Stekes ved ca 200-225 grader i ca 15 minutter, eller til fisken er passe stekt.

Kok opp vannet, tilsett salt, pepper og sitronskall – og rør inn couscous. La det hvile i 10 minutter og tilsett deretter litt smør. Tilsett så kikerter, paprika og sitronsaft –  eller andre smakstilsetninger du ønsker.

Rør sammen alle ingrediensene til Chermouladressingen. Smak til med krydder.

Velbekomme!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. Hei Trine!Takk for gode oppskrifter! Nå i helga har vi hatt koselig besøk av HLs barn og barnebarn.Da har jeg laget to retter fra din matblogg, og begge ble en suksess!! Til middag i går hadde vi Ovnsbakt chilikylling med chorizo. Det var kjempegodt, falt i smak hos både store og små! Men det var en liten utfordring å lage til 8 personer, mest fordi langpanna nesten ble for liten. Ikke var det lett å få tak i chilipasta her oppe i skogbygdene heller. Men jeg fant et glass med knust chili som gjorde susen. I tillegg lagde jeg Pavlova kake etter din oppskrift, det var som minstemann på 6 1/2 år sa, "den kaka elsker jeg!", slik var det med oss alle!! Tusen takk enda en gang for inspirasjon og kjempegode retter! Og helt sikkert får du nye besøk på matbloggen, tipset om den til våre gjester selvfølgelig!- og jeg kommer helt sikkert innom riktig ofte!Hils til dine, klem fra Marit.

  2. Er innom bloggen din titt og ofte, og får bestandug lyst til å prøve ut oppskriftene. Til feiringa av farsdagen glimtet jeg til med Gulrotkake fra R.O.O.M. Den var kjempegod og blir garantert bakt utallige ganger:) Ha en trivelig kveld.

  3. Hei Trine!Innom for å fortelle at menyen ble en suksesss på festen vår i går.Tusen takk for godt forslag.Det ble en spansk kveld med Sangria som velkomstdrink, Gazpacho til forrett, og ovnsbakt chilikylling med chorizo til hovedretten. Deserten ble min venninnes fantastiske sjokoladekake med is.Hadde ingen problemer med å lage hovedretten til 16 personer ferdig på en gang med 2 dype langpanner og varmluftsovn.Jeg tror faktisk alle gjestene ba om oppskriften :-)Tasten retten på en jetekveld på fredag også- like populær der, så den kokeboka må jeg kjøpe meg hvis den har fler slike blinkskudd.Klem

  4. Couscous er nydelig:) Har du prøvd fullkornscouscousen? Anbefales virkelig, jeg synes den smaker mye mer 🙂 Også skal jeg selvsagt prøve denne oppskriften. Elsker Torsk, og hverdagsoppskrifter er alltid velkommen:)

  5. Marit; Så morsomt at du har prøvd noen av oppskriftene mine, og ikke minst at de falt i smak! Kan tenke med at Pavlova falt i smak hos 6 åringen, alt på den kaka er jo godt alene også… Kan tenke meg at det var en utfordring å skaffe chilipasta på Skoga. Dere får ta dere en tur snart, og samtidlig hamstre med noen gode ingredienser! Hils til HL. Skal hilse fra V også. Klem, Trine 😉 Randi; Gulrotkaken fra ROOM slår alltid an, også for min far – som også fikk servert den kaka på farsdagen. Lykkeliten; Så morsomt at middagen ble vellykket! Det er jo ikke bare bare å lage middag til 16, men det virker som om du har gjennomført med glans! Har ikke funnet flere oppskrifter i "Under valnøttreet" jeg vil teste enda, men snart kommer det en ny ovnsrett på bloggen jeg tror du vil like! Lemonia; Torsk ER godt, og er min favorittfisk også! Jeg er i likhet med deg også alltid på utkikk etter nye måter å tilberede torsk på. Monica; Har ikke prøvd fullkorncouscous, men skal nok prøve det snart! Har du en oppskrift du vil dele, kanskje? Trine 😉

  6. Takk Trine
    Jeg likte denne blandingen og dressingen. Husket bare ikke hvilken kokebok den var i. Jeg har brukt denne dressingen som kald saus til kylling- veldig smakfull og enkel å lage,men jeg har byttet ut halvparten av majonesen med mager kesam.Bjørg-:))

Leave a Reply to Lemonia Cancel reply

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste