Fra tid til annen får jeg invitasjoner og henvendelser fra kommersielle aktører som ønsker å presentere produktene sine. Det er alltid hyggelig, selv om jeg ikke alltid har hatt anledning til å følge de opp. I sommer dumpet en liten sort boks ned i postkassen, som inneholdt salt i alle slags varianter – i kreativ innpakning. Siden jeg uansett hadde tenkt å lage saltbakte poteter, så passet jo det veldig godt, for da går det med litt salt!

Du trenger:
ca 1,5 kg små poteter med tynt skall
3 ss olivenolje
4 fedd hvitløk
frisk timian
1/2 kg grovt salt
2 ss hvetemel
1 dl vann
Sett stekovnen på 250 ºC. Skyll godt av potetene, skallet skal være helt. Legg potetene i en smurt ildfast form. Vend inn hvitløkfedd delt i to og friske timiankvister. Bland sammen salt, hvetemel og vann og fordel over potetene, klapp til slik at saltet ligger som et lokk. Settes på nederste rille i ovnen i ca 15 minutter. Senk deretter temperaturen til 200 ºC og stek til potetene er møre, etter ca 15-20 min. Stikk en liten spiss kniv i potetene og kjenn at de er passe kokt. Ta ut og fjern saltet, slik at potetene ikke “koker” videre i saltet.
Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. Hmm! Hadde nesten glemt sånne poteter! Fikk de overalt da vi var på Lanzarote ifjor..Dette må jeg lage snart!

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste