Lammefrikassè
Da vi var hjemme hos pappa og mamma i høstferien for å vise frem Mathias til slekta i Trondheim, serverte mamma en nydelig lammefrikassè. En nydelig gammel klassiker som herved skal frem i dagen. Til en nyyydelig lammefrikassè til 3-4 porsjoner trenger du:
-
1 kg lammekjøtt med ben
-
6 dl vann
-
ca. 1 ½ ts salt
-
2 gulrøtter, i biter
-
2 persillerøtter, i biter
-
1 purre, strimlet
-
2 ½ ss lettrømme
-
ca. 1 ss sitronsaft
Del kjøttet i serveringsstykker. Kok opp vannet og legg i kjøttstykkene. La det koke opp igjen og skum godt av. Tilsett salt. La kjøttet trekke i ca. 45 min.
Rens og del grønnsakene i passe biter. Ha dem over i gryta og la grønnsakene småkoke videre i ca 10 minutter eller til de er møre. Ta vare på kraften.
Lag sausen i samme gryte eller i en ny kjele. Kok opp kraften og tilsett meljevningen under stadig omrøring. La sausen småkoke i ca 10 min. Tilsett rømme og smak til med sitronsaft, salt og pepper.
Publisert 2. 11. 2008