* 20. DESEMBER *

I desember er savnet etter vaskehjelp noe større enn ellers i året. Jeg er ikke av den typen som må ha ”rundvask” til jul, men liker selvsagt at det er noenlunde ryddig og rent. Men mest av alt liker jeg å lage mat, pusle med hjemmelagede julekort og pynte til jul.

Selv om jeg har en mann som tar sin del av husvasken, så slipper jeg uansett ikke unna. Denne helga har så absolutt stått i grønnsåpens tegn. Og flere utfordringer venter for den som føler seg kallet til det.

Føler du at alt du ikke får gjort legger seg som en klam hånd over deg, så husk at dagene er korte og det er mørkt både ute og inne. Hvordan det ser ut i kriker og kroker, skuffer og skap er det (eventuelt) bare du som tenker på akkurat da. Derfor: kos deg med juleforberedelsene og gjør det som er viktig for deg. Hvis du ikke har tid til å gjøre alt, må du finne ut hva som er viktigst. Du behøver ikke å vaske vinduer hvis det er julebaksten som gir deg den gode julefølelsen. Pynt opp med nisser, stearinlys, juleblomster og annen god julelukt. Da blir det uansett jul i stua!

Innimellom slagene må du passe på å unne deg noe godt. Hva med noe ekstra godt til lunsj, som for eksempel foccacia med oliven, med brie og en god olivenolje? Med en stor kopp te til? Jeg prøvde Jacobs Utvalgte foccacia forleden, da jeg skulle skrive julekort, og det kan virkelig anbefales!
Hva med å overraske din kjære i kveld med pepperkaker og blåmuggost? Har du ikke forsøkt pepperkaker og blåmuggost så bør du gjøre det i kveld! En utrolig god og smakfull kombinasjon!
En god portvin hører til, for eksempel Rozès Late Bottled Vintage 2004.
Ha en fortsatt fin og koooselig førjulstid! Nå er det ikke lenge igjen!
Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. Jeg liker hverken blåmuggost eller portvin, men min kjære elsker Stilton Cheese på pepperkakene sammen med litt portvin. Det burde du nok prøve. Du får kjøpt Stilton på Ultra for 129-149 kr. Ellers så prøvde vi pizzaen din i går, den smakte himmelsk!

  2. Har hørt flere anbefale pepperkaker og blåmuggost, men synes liksom det høres så skummelt ut. Hehe, skeptiisk. Men kanskje det er verdt å prøve likevel?

  3. Muggelost??? Neitakk *ler*Jeg er litt for pysete til å synes at muglet ost er godt. Men, jeg takker ja til både portvin og pepperkaker ;)Og den foccacciaen så bare kjempelekker ut!Ha en flott søndag 🙂

  4. Som jeg koser meg med de flott innleggene gjennom desember hos deg 🙂 Mye god inspirasjon både i tekst, oppskrifter og fantastiske bilder. Jeg håpte du hadde lagt ved en anbefaling på portvin, for pepperkaker og blåmuggost med portvin, det skal prøves en kveld og siden jeg ikke har smakt portvin på mange år, var det godt med ett tips om hvilken jeg skal ta med hjem fra polet :)Klem Ingvild

  5. Portvin er så godt,og jeg har lenge tenkt på å prøve kombinasjonen blåmuggost og pepperkaker,tror jammen det blir på lillejuleaften 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Min Handleliste

Kjøp ingrediensene direkte i MENYs nettbutikk.